Część działań integracyjno-poznawczych zostanie przeprowadzona przy sprzyjającej pogodzie w plenerze Roztocza.

Zajęcia na warsztatach prowadzi znakomity duet trenerski: Ewa Szczepańska, Krystyna Rybińska-Smyk. Osoby szkolące posiadają dużą wiedzę teoretyczną i praktyczną z zakresu funkcjonowania wolontariatu oraz pracy z osobami niepełnosprawnymi.

Pani Ewa Szczepańska jest trenerem ngo, ma wieloletnie doświadczenie w pracy z wolontariuszami oraz staż zawodowy w pracy z osobami niepełnosprawnymi.

Pani Krystyna Rybińska-Smyk z zawodu nauczycielka polonistka jest animatorem wielu działań wolontariackich w tym również z osobami niepełnosprawnymi.

Więcej o trenerkach szkolenia na stronie internetowej Stowarzyszenia Centrum Wolontariatu w Zamościu:  www.wolontariatzamosc.pl zakładka: O nas, Zarząd Stowarzyszenia.

Szkolenie jest bezpłatne, uczestnicy warsztatów otrzymują pomoce szkoleniowe. Ilość miejsc jest ograniczona. Zgłoszenia /preferowane elektroniczne/ prosimy kierować do dnia 22.09. 2014 rok. W dniu tym poinformujemy również o kwalifikacji do udziału w projekcie. Osobom zakwalifikowanym zabezpieczymy zwrot kosztów dojazdu /przelewem na konto rodzica, opiekuna, lub organizacji, szkoły, własne w wypadku posiadania/. Do pobrania :

1. Zgłoszenie wolontariusza do udziału w projekcie.
  2. Program i harmonogram warsztatów.

Zgłoszenia przyjmujemy na maile Fundacji Renesans: Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.       Adres poczty elektronicznej jest chroniony przed robotami spamującymi. W przeglądarce musi być włączona obsługa JavaScript, żeby go zobaczyć.    informacja telefoniczna: 501697603.

Zakwalifikowane osoby mają możliwość wzięcia w następnych działaniach projektu w tym wizycie studyjnej /dobre praktyki/ Lublin, Nałęczów.

Dwudniowe warsztaty „Sprawni wolontariusze, sprawniejsi podopieczni” to część kompleksowego projektu realizowanego przez Fundację Renesans w 2014 roku dofinansowanego przez Regionalny Ośrodek Polityki Społecznej w Lublinie.

linia