Fundacja RENESANS - Projekty zrealizowane
Projekty zrealizowane PDF Drukuj

2009 rok

-zarejestrowali┼Ťmy Fundacj─Ö, wystarali┼Ťmy si─Ö o niezb─Ödne dokumenty typu NIP i Regon

-nawi─ůzali┼Ťmy wsp├│┼éprac─Ö mi─Ödzynarodow─ů bior─ůc udzia┼é w projekcie mi─Ödzynarodowym organizowanym na terenie Polski i Ukrainy przez niemieck─ů organizacj─Ö pozarz─ůdow─ů Ost-West

Institut fur Sozialmenagement e.V przy wsp├│┼éudziale Fundacji Aktywno┼Ťci Obywatelskiej z Lublina oraz Towarzystwa Lwa ze Lwowa.

2010 rok

-przyst─ůpili┼Ťmy do 2-letniego programu promuj─ůcego ekonomi─Ö spo┼éeczn─ů organizowanego przez Centrum Ekonomii Spo┼éecznej Stowarzyszenia im. ┼Üwi─Ötego Brata Alberta w Lublinie

-przyst─ůpili┼Ťmy do programu informacyjno-edukacyjnego organizowanego przez Stowarzyszenie Lubelski O┼Ťrodek Samopomocy Inkubator bez ┼Ťcian

-przyst─ůpili┼Ťmy do Regionalnej Sieci Punkt├│w Partnera Ekonomii Spo┼éecznej LOS

2011 rok

-nawi─ůzali┼Ťmy wsp├│┼éprac─Ö z ponad 50 organizacjami i instytucjami z terenu powiat├│w janowskiego, bi┼égorajskiego, janowskiego i zamojskiego uczestnicz─ůc w projekcie ÔÇ×Specjali┼Ťci partnerstwa lokalnego i ekonomii spo┼éecznejÔÇŁ organizowanego przez Mi─Ödzynarodowe Centrum Partnerstwa Partners Network w Krakowie

2012 rok

-przyst─ůpili┼Ťmy do 2-letniego projektu Stowarzyszenia Lubelskiego O┼Ťrodka Samopomocy w Lublinie.

Celem projektu by┼éo wypracowanie metod wsp├│┼épracy wewn─ůtrzsektorowej i mi─Ödzysektorowej przez organizacje pozarz─ůdowe wojew├│dztwa lubelskiego. W wyniku dzia┼éa┼ä zostali┼Ťmy cz┼éonkiem sieci ngo obejmuj─ůcej oko┼éo 50 organizacji ÔÇ×Partnerstwo i Rozw├│j ÔÇ× z terenu ca┼éego wojew├│dztwa. Zosta┼é przyj─Öty nasz wniosek o koordynacji i inicjowaniu przez nasz─ů fundacj─Ö  dzia┼éa┼ä sieci w zakresie prac z osobami niepe┼énosprawnymi.

-realizowali┼Ťmy program dofinansowany przez Fundusz Inicjatyw Obywatelskich ÔÇ×Sprawni w ekonomiiÔÇŁ. Projekt by┼é po┼Ťwi─Öcony promocji i wsparciu zatrudnienia os├│b niepe┼énosprawnych w podmiotach ekonomii spo┼éecznej na terenie wojew├│dztwa lubelskiego. Dzia┼éaniami projektu obj─Öli┼Ťmy ponad 100 os├│b i 50 organizacji z terenu ca┼éego wojew├│dztwa. W ramach dzia┼éa┼ä projektu wydali┼Ťmy r├│wnie┼╝ wydawnictwo ÔÇ× Atlas dobrych praktyk w zatrudnieniu os├│b niepe┼énosprawnych na terenie wojew├│dztwa lubelskiegoÔÇŁ.

2013 rok

-wzi─Öli┼Ťmy udzia┼é w realizacji og├│lnopolskiego projektu przeciwdzia┼éaj─ůcego wykluczeniu cyfrowemu os├│b 50+ ÔÇ× Polska cyfrowa r├│wnych szans ÔÇ× Nasz Latarnik Prezes Fundacji umo┼╝liwia┼é osobom starszym poznanie internetu.